dietetyk

Agata Felczak – Dietetyk Kliniczny

Agata Felczak współpracuje z naszym klubem jako dietetyk kliniczny. Pomaga naszym klientom w zakresie
redukcji wagi ciała, wspiera dietetycznie mamy karmiące, powracające do aktywności fizycznej, pomaga również
osobą interesującym się żywieniem w sporcie.

Ogromnym atutem naszej Pani dietetyk jest układanie jadłospisów na podstawie zleconych wyników badań krwi, profesjonalnej analizy składu ciała, którego pomiar wykonuje na konsultacjach. Po obszernym wywiadzie zdrowotnym i analizie wcześniejszego stylu żywieniowego klienta Agata w bardzo szczegółowy sposób układa jadłospis trzymając się również preferencji smakowych swoich podopiecznych.

Ale moglibyście pomyśleć… przecież tak robi w teorii każdy, ale…

Efekty współpracy z Agatą są oszałamiające, o czym przekonało się już sporo mieszkańców Brzegu Dolnego!
Poza wiedzą, doświadczeniem i efektami swoich podopiecznych

Agata cechuje się ogromną pasja kulinarną. Uwielbia gotować, tworzy artystyczne posiłki, prowadzi bloga kulinarnego na instagramie i facebooku “Straw.to” i inspiruje ludzi swoimi posiłkami. Ma ogromny talent do komponowania posiłków, redukowania ilości produktów, z których posiłek ma powstać i tworzenia niesamowitych kompozycji smakowych. Żywienie z Agatą to nie tylko “bycie na diecie” to zabawa i nauka oddania serca na talerzu wszystkim swoim domownikom.

A co Agata mówi o sobie?

Chciałabym powiedzieć, że moja przygoda z dietetyką rozpoczęła się dlatego, że bardzo interesowałam się zdrowych odżywianiem. Tak nie było. W czasie liceum bardzo chciałam zrzucić zbędne kilogramy i robiłam to po omacku, i tak jak sugerował mi to Wujek Google. Efekty były spektakularne, niestety na krótki okres czasu. Drastycznie prowadzona dieta, zarzynanie się na treningach doprowadziły mnie do idealnej masy ciała, ale niestety nie trwało to długo i zamian za to otrzymałam chorobę tarczycy. Decyzja o pójściu na studia dietetyczne była dość spontaniczna, ale to ona dała mi podstawę do budowania myśli w mojej głowie, że zmiana wyglądu i utrata tkanki tłuszczowej zaczyna się od zmiany nawyków żywieniowych i (niestety-stety) buduje się przez pewien okres czasu, podczas którego trzeba uzbroić się w cierpliwość. Wiedza i doświadczenie zdobyte na i po studiach nauczyły mnie też tego, że warto się poświęcić i że przede wszystkim czas ten może być naprawdę ciekawym doświadczeniem, że możemy jeść zarówno zdrowo jak i naprawdę smacznie, a ja – jako ogromny miłośnik jedzenia zawsze staram się, by proponowane przeze mnie posiłki były ucztą dla podniebienia. Ukończenie studiów na kierunku dietetyki klinicznej były tylko początkiem – studia te otworzyły mi furtkę do ogromnego świata dietetyki: dietetyka sportowa, kliniczna, psychodietetyka!

 

 

Staram się z każdej dziedziny czerpać wiedzę i inspirację, ale moim konikiem są choroby tarczycy, insulinooporność oraz żywienie osób aktywnych fizycznie. Dlatego też uczestniczyłam w szkoleniach Akademii Mistrzostwa Sportowego poznając podstawy się z zakresu dietetyki sportowej, Premium Sport Acamedy szlifowało moje umiejętności interpretacji badań krwi (jednak pamiętajcie, że to lekarz jest uprawniony do stawiania diagnoz), a pod okiem Magdy Hajkiewicz uczyłam się jak sprytnie podejść trudnego pacjenta (psychodietetyka kłania się po pas!).

Nie zwalniam! W dalszym ciągu chcę poszerzać swoje umiejętności, zbierać nieocenione w tym zawodzie doświadczenie, by przekazywać Wam wiedzę z zakresu zdrowego odżywiania się, SMACZNEGO ODŻYWIANIA SIĘ i… luzu, który jest tak bardzo potrzebny podczas wprowadzania zmian.

Zapraszam do kontaktu, postaram się Ci pomóc!

Agata Felczak